Programma
Saturday September 17th 2005:
FRANCORCHAMPS-LUXEMBURG 125 kms


De mythische omloop van Spa-Francorchamps zal het decor vormen van de administratieve en technische controles, gevolgd door de proloog over vijf ronden.

Na de briefing en de lunch nemen de concurrenten de start van een korte etappe die hen naar Luxemburg zal voeren.

Twee typisch “Ardense” RT’s zullen deze etappe op gepaste wijze kruiden.
Sunday September 18th 2005:
LUXEMBURG-STRAATSBURG
280 kms


Een mooi stuk roadbook in dit minder bekende zuiden van Luxemburg, de grens over langs de Franse Lorraine, recht naar de vlaktes van de Elzas.
Onderweg enkele valstrikken, maar vooral lange en mooie wegen om de wouden te doorkruisen.
Aankomst in Straatsburg, aan de voet van het Europese Parlement.
 
Monday September 19th 2005:
STRAATSBURG – NEUCHÂTEL
310 kms


De Elzasser wijnstreek en een stukje Vogezen zullen het ochtendprogramma kleur geven, met slingerende en zeer aantrekkelijke baantjes.
Na een gezellige lunch gaat het verder naar het meer van Neuchâtel, langs de Chaux de Fonds en een vallei die zo typisch is voor dit deel van Zwitserland.
 
Tuesday September 20th 2005:
NEUCHÂTEL – AIX les BAINS
325 kms


De Jura, even wild als magnifiek, brengt ons naar een ander en kleiner meer, zich koesterend in een surrealistisch mooi en puur kader.
In de namiddag wachten beklimmingen en afdalingen die de karavaan van de ene col naar de andere doen overspringen. Aankomst in het centrum van Aix les Bains en diner in het barokke, goedbewaarde Casino.
 
Wednesday September 21st 2005:
AIX les BAINS – SAINT TROPEZ 525 kms


De marathon-etappe, slechts onderbroken door een snelle en eenvoudige lunch… We rijden langs enkele van de mooiste cols van de Alpen en de Route Napoléon vooraleer het departement Var te bereiken via Plan de la Tour en zijn welbekende “spéciale”.

Deze lange verbindingsrit met één of twee RT’s zal ons tamelijk laat in Saint Tropez doen arriveren, waar ook het diner zal worden opgediend..

De deelnemers vervoegen daarna hun kamers in het Château Hôtel de la Messardière***** voor een welverdiende nachtrust.
Thursday September 22nd 2005:
SAINT TROPEZ
0 km


Saint Tropez zonder zijn stranden zou niet langer Saint Tropez zijn. En om aan te tonen dat we dan echt op vakantie zijn zal de prijsuitreiking op één van de mooiste stranden worden gehouden tijdens een geanimeerde en toffe lunch.
 


©