aleatoire
The National Classic Tour 2002
[ het traject ][ lijst van de deelnemers ][ klassement ][ foto's ]
Het traject

THE NATIONAL CLASSIC TOUR
10,11,12 et 13 Oktober 2002

D
e topper op de Belgische kalender van regelmatigheidswedstrijden voor historische wagens heeft
de batterijen nog eens opgeladen voor zijn derde editie.
Enkele kandidaten staan nog altijd op een wachtlijst, tot spijt van de organisatoren die om evidente
kwaliteitsredenen niet méér dan 100 wagens aan de start kunnen toelaten.

De rally, georganiseerd in overeenstemming met de voorschriften van de Internationale Automobiel Federatie (FIA) en ingeschreven op de kalender van de Nationale Sport Kommissie van de Koninklijke Automobiel Club van België stelt zich open voor voertuigen die tussen 1930 en 1960 werden gebouwd.
Deze voertuigen behoren voornamelijk toe aan privé-verzamelaars maar, en dit is een nieuwigheid voor dit jaar, ook meerdere constructeurs kozen " The National Classic Tour " uit om enkele pronkstukken uit de musea van hun respectievelijke fabrieken in te schrijven.
Talrijke merken zullen aan de start vertegenwoordigd zijn. Momenteel tellen we er niet minder dan 21 verschillende, waaronder Bentley, Bugatti en Invicta naast Alfa Romeo, Abarth, Mini, BMW, Porsche, Jaguar, Alvis, Austin Healey of nog Ferrari, Saab, Aston Martin, Triumph en Lamborghini…
Het deelnemersveld is dus wederom buitengewoon aantrekkelijk en de wagens zullen bestuurd worden door echte autosportlegendes, samen met enkele Belgische Captains of Industry die door dit Evenement gepassioneerd raakten.

De Rally loopt over schilderachtige en kronkelende wegen en doet daarbij onze Ardennen, de Franse Champagnestreek en het Groot-Hertogdom Luxemburg aan, zonder het uitstapje over de Nederlandse grens te vergeten.
De deelnemers koppelen verbindingsritten aan meerdere " regularity tests ", die zullen gereden worden op het traditionele parcours van de grote rally’s uit de Belgische autosportgeschiedenis. Daarbij doet de manifestatie ook dit jaar de omlopen van Colmarberg (GHL) en Spa-Francorchamps aan.
De officiële partners van het Evenement zijn autoconstructeur BENTLEY, de Bank Edmond de ROTHSCHILD Luxemburg, de Juwelier LEYSEN, DUNLOP, MONTRE HERMES en AUTOGIDS.


De reisweg

Donderdag 10 oktober :
Vertrek: 10.00 u., Koloniënpaleis Tervuren - Dinant - Luxemburg

Vrijdag 11 oktober :
Luxemburg - Charleville Mezières (F) - Luxemburg

Zaterdag 12 oktober :
Luxemburg - Francorchamps - Maastricht

Zondag 13 oktober :
Maastricht - Hoegaarden - Brussel Aankomst: 12.00 u.,
Grote Zavelplein Brussel©