aleatoire
The National Classic Tour 2000
[ voorstelling ][ het traject ][ lijst van de deelnemers ][ foto's ]
De eerste uitgave...

De eerste uitgave van THE NATIONAL CLASSIC TOUR vond plaats op 13,14
en 15 oktober 2000 laatstleden en kende een groot succes voor een eerste jaar.

Niet minder dan 60 voertuigen, gebouwd tussen 1930 en 1965 waren aan de start voor drie dagen met opeenvolgende klassementproeven op het territorium van België en Groothertogdom Luxemburg.

Het wagenpark werd samengesteld uit zeer mooie wagens waaronder ondermeer een BMW 319/328 “Ern” uit 1935, twee MG TD en TA van voor de oorlog alsook uit een mooie zeldzame Lancia Augusta March van 1934.

Enkele Porsche 356, Austin Healey, MG A en Aston Martin ( 5) vervolledigden een groep waarin eveneens een Mercedes 300 SL Roadster, een Toyota Sport 800, een Saab 93 uit 1962 en enkele zeer mooie en agressieve Triumph TR 3 en Jaguar XK 120 en 150 deel van uitmakten, zonder nog enkele Alfa’s uit de mooie periode te vergeten alsook nog enkele Lamborghini, Corvette Sting Ray en Mini Coopers.


Een zeer mooie weer voor het seizoen heeft zelfs enkele gepassioneerden toegelaten met open dak te rijden gedurende het ganse weekeinde en dit was, voor deze periode van het jaar, een bijkomende pluspunt voor het succes van het evenement.

De 5-setrren hotels en de lunchplaatsen waren met grote uitzonderlijke zorg gekozen en het comfort, de gastronomie en goede wijnen waren, natuurlijk, ook van de partij.

De dames waren in grote getallen opgekomen vermits meer dan een derde ven de concurrenten per koppel ingeschreven waren, tot groot genoegen van de echtgenoten die uitzonderlijk in de watte werden gelegd door de twee organisatoren.

De organisators, Eugène Paesmans en Kiki Bruyns, hadden samen een programma uitgewerkt van het hoogste niveau zonder ook maar iets te ontwijken, aangezien de drie mooiste omplopen op het programma stonden en dat de wegen getekend werden door niemand minder dan Alain Lopes zelf.

Het traject was bijzonder attractief want de NATIONAL CLASSIC TOUR was onderverdeeld in drie etapes :

13.10. Bruxelles-Luxembourg
14.10 Luxembourg-Antwerpen
15.10 Antwerpen-Knokke Zoute

Herbeleef de sfeer van
" The National Classic Tour 2000 "
in het collectors fotoalbum uitgegeven
door L'œil Concept.

web: http://loeil-concept.yucom.be
e-mail: loeilconcept@belcast.be


©